Jdi na obsah Jdi na menu

Šalenaja pčolka

v první řadě musím upozornit, že dále čtete jen na vlastní nebezpečí a odmítám jakoukoli odpovědnost za to, jestli se stanete na této kouli závislé... dalším čtením jste tímto upozorněny na časové jakož i finanční ztráty které Vám vzniknou výrobou a nákupy ohňovek a rokajlu ... Jestli budete číst i tak dál, tak přeju hodně štěstí a trpělivosti, ale musím zdůraznit, že jsem vás varovala 

Obrazek

K výrobě kuličky budeme potřebovat: 2 velikosti ohňovek (30 ks 4 mm - zelená, 60 ks 3 mm-černá), 2 barvy rokajlu (např. 11R), vlasec (0,2 mm), jehlu

Obrazek

První fáze - základová kulička
Krok 1)
Obrazek Střídavě navlékneme doprostřed asi 1,5 metru dlouhého vlasce vždy 2 modré rokajly a 1 zelenou ohňovku (4 mm) dle obrázku. V poslední ohňovce zkřížíme oba konce vlasce. Z takovýchto kroužků se bude skládat celý základ kuličky.

2) navlékáme vždy na pravý konec vlasce 2 rokajly a na levý střídavě 2 rokajly a 1 ohňovku, tak, aby na vlasci bylo 10 rokajlů a 4 ohňovky, Obrazekpátou ohňovkou zkřížíme oba konce vlasce... Obrazek

3) Potom vždy na pravou stranu přidáme rokajl a provlékneme ohňovkou:
Obrazek

pokračujeme dalším kroužkem celkem z 10 rokajlů a 5 ohňovek a zkřížíme v poslední ohňovce:
Obrazek Krok 3 opakujeme od začátku až do konce "prvního patra" kuličky:
ObrazekObrazekObrazekObrazek V tomto kroku musíme již doplnit rokajl a protáhnout ohňovkou dvakrát - jde o poslední kroužek, který se spojuje s prvním kroužkem v "prvním patře" kuličky, doplníme pak tedy do dalšího kroužku jen rokajl a jednu ohňovku, rokajl vlevo a pátou ohňovkou zkřížíme:
 Obrazek

4) další patro začínáme podobně jako krok 3: ObrazekObrazek

A dále musíme doplňovat vpravo rokajl a protahovat ohňovkou u každého kroužku už stále minimálně nadvakrát, v posledním kroku třikrát:

Obrazek a doplňujeme korálky do kompletního kroužku, pátou ohňovkou zkřížíme:
Obrazek Takto dokončíme druhé patro kuličky.

5) 
Obrazek

Když dospějeme ke konci patra, 3x doplníme rokajl a provlékneme ohňovkou:Obrazek Doplněním rokajlů na oba konce, doplněním poslední ohňovky a zkřížením vlasců se nám kulička uzavře, v tento okamžk je poslední možnost umístit dovnitř případnou kuličku pro zpevnění. V tomto případě jsem to ale neudělala.
Obrazek
Pro dokončení základní kuličky zbývá už jen doplnit 5x rokajl do posledního kroužku:
Obrazek Ve vhodném místě pro zpevnění uděláme uzlík a pokračujeme do druhé fáze - obšívání kytiček.

2. fáze - obšívání

6) do každého kroužku všijeme kytičku z metalického rokajlu a černých 3mm ohňovek. Pro tuto fázi je vhodné si vlasec navléct do jehly a pracovat budeme pouze s jedním koncem vlasce. Až je moc krátký, začneme obšívat z druhého konce vlasce.
Obšívání provádíme tak, že vlasec vždy vychází mezi dvěma modrými rokajly základní kuličky a kytička se vyšije do volného středu každého kroužku... Naznačení, jak vyšívat kytičky je zde:
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Jenom podotýkám, že rokajl je u každé strany každé ohňovky, nahoře i dole. Nakonec každé kytičky je dobré prošít vnitřní kroužek kytičky, aby středy byly pěkně stejnoměrné.

Až jsou vyšité všechny kytičky, zauzlujeme a kulička je hotová:

Obrazek

 

Náhledy fotografií ze složky Šité - kuličky, donuty, ...

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

krásná gulocka - hhhhhhhhhhh

13. 11. 2009 18:59

hhhhggggrfgcfg

Irma - esquemas,tutorials, schemas,patterns

1. 9. 2009 18:53

HI;
My name is Irma, and I want to said: thanks for this tutorial,you are amazing.If you hane another tutorials,please Can you share?Pleaseee.
My email is irmapolanco@yahoo.es
THANKS AND HAPPY BEADING

Rozmarika - Krásná gulocka

25. 8. 2009 22:48

Dakujem!!Budem to navliekat!

Iva J. - Re: dotázek

25. 8. 2009 11:59

jak jsem psala výše, je tam možné strčit dovnitř kuličku. Zezačátku jsem ji tam dávala, ale protože mám tendenci dost utahovat, tak mi to drží tvar i samo o sobě. Zezačátku doporučuju ale určitě dovnitř kuličku strčit

Bára - Dotázek

25. 8. 2009 11:43

Krásná kulička :) Návod vypadá jednoduše, ale zajímalo by mě, jestli se taková "dutá" kulička nekroutí a jestli drží tvar? Nebo jestli by šel tímto způsobem obšít dřevěný korálek? :) No asi to zkusím, jenom si dám pauzu, zkoušela jsem obšívat payotovým stehem a nedokončená kulička letěla vzduchem :)

Iva J. - Díky holky za komentáře

23. 8. 2009 22:09

Když budete mít nějakou hotovou, pochlubte se... Jsem zvědavá, jaké zvolíte barvy, vzhledem k tomu, že se to dá dělat z min. 4 barev korálek...

hanysek - poděkování

23. 8. 2009 20:52

Jsi naprosto úžasná a šikovná :-). Obdivuji tvou trpělivost. Snad se k tomu taky někdy dostanu, abych to vyzkoušela :-)

JitkaC - Díky

23. 8. 2009 10:32

Přidávám se k poděkování za návod na tu úúúžasnou kuličku, kterou MUSÍM :-) zkusit.

Mahel - Dííky

23. 8. 2009 7:59

Dííky na návod.Jsi skvělá.Už se těím, až ji skusím.Přijde mi, že ji podle tvého fotonávodu chápu.Uvidíme, co na to ruce :-))